Vrijedna donacija Ambasade Japana

Ambasador Japana u BiH Makoto Ito danas posjetio Konjic, kojom prilikom je uručio donaciju JU Dom zdravlja Konjic u vidu ambulantnog vozila i sa načelnikom Ćatićem razgovarao o budućoj saradnji i zajedničkim projektima.

– Nadam se da će ova donacija pomoći Domu zdravlja u unaprijeđenju liječenja stanovnika općine Konjic uopće, a naročito sada u vrijeme prisustva korona virusa – kazao je ambasador Makoto Ito prilikom uručenja donacije, naglašavajući kako ovo nije prva donacija Konjicu.

U ime Doma zdravlja Konjic ambasadi Japana u BiH i narodu Japana zahvalila se direktorica Jasminka Brkan – Hrvačić, koja je kazala kako će ova donacija pomoći u lakšem i bržem pristupu pacijentima i pružanju zdravstvene zaštite, jer su raspoloživa vozila dotrajala, te je podsjetila na dosadašnju podršku ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Nakon uručenja donacije ambasadora je primio načelnik Općine Konjic Osman Ćatić.

-Prvi put sam u Konjicu, vodili smo uspješnan razgovor i razmijenili viđenja o ekonomiji i privredi u ovom gradu. S obzirom da sam ovom prilikom posjetio i tvornicu Tsubaki-Nakashima koja djeluje u Konjicu, nadam se da će u budućnosti Konjic postati centar u koji će se skoncentrisati i druge uspješne japanske firme i dolaziti ovdje zbog daljih ulaganja – kazao je nakon sastanka sa načelnikom Ćatićem ambasador Makoto Ito.

– S obzirom da se ovo bila prilika i za upoznavanje sa potencijalnima općine Konjic, drago mi je da smo razmijenili ideje i inicijative, koje Općina Konjic može realizovati kroz različite projekte uz pomoć Ambasade Japana u BiH – izjavio je načelnik Osman Ćatić.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close