12. Maj – Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara

Medicinske sestre i tehničari su u samom središtu pružanja zdravstvenih usluga svake zdravstvene ustanove. Njima u čast, 12.maj se svake godine obilježava kao međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara.

Začetnikom ovog dana za zdravstvene radnike, smatra se engleska bolničarka Florence Nightingale, na čiji se datum rođenja obilježava ovaj značajni datum. Florence je inicirala profesionalno obrazovanje medicinskih sestara i uvela metode njegovanja bolesnika i organizacije bolnica koje su prihvaćene u mnogim zemljama.

Iako imaju itekako dobre uslove za rad, medicinske sestre i tehničari se u svom poslu suočavaju sa mnogim izazovima koje uspješno savladavaju. Jedan od tih izazova je i pandemija izazvana korona virusom u našoj zemlji, a samim tim i u našem gradu, koji je u javnosti bio stigmatiziran i postao sinonim nesreće koja je zadesila cijeli svijet, izazov iz kojeg su naš grad, a i zaposlenici naše ustanove, izašli kao pobjednici.

Ne želimo da steknete pogrešno mišljenje da na vas mislimo samo jedan dan u godini, vi ste prisutni svakodnevno, ali posebnu zahvalnost vam dugujemo za vaš nesebičan rad i zalaganje kojim ste pokazali da ste ponos našeg grada i zajednice. Ovo nije veličanje već jedno veliko hvala što ste dokazali i dokazujete iz dana u dan svima nama da ste zaista vrijedni poštovanja.

Ovom prilikom menadžment J.U. Dom zdravlja Konjic na čelu sa direktoricom prim. Brkan – Hrvačić dr. Jasminkom, zaposlenicima J.U. Dom zdravlja Konjic i J.U. Opće bolnice Konjic upućuje iskrene čestitke povodom 12.maja – međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara, i izražava zahvalnost zbog posla koji su obavili u stanju nesreće.

 

 

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close