In Memoriam

U utorak 18.04.2023 godine preselila je prim. dr. Jasminka Brkan – Hrvačić, pedijatrica J.U. Doma zdravlja Konjic i Šefica Službe Službe zdravstvene zaštite djece.

Neopisiv gubitak koji smo doživjeli je dokaz tvrdnje da Bog prebrzo sebi uzima one najbolje među nama.

Kao ljekar, pedijatar i direktorica ove ustanove bila je na usluzi svima, posebno našoj djeci. Tokom života i rada dala je nemjerljiv doprinos u zdravstvu.

Rođena je 14.03.1956. godine u Konjicu gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje. Studij medicine završila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu dana 31.10.1980. godine.
Od 04.03.1981.godine do 07.01.1986. radila je u RO Domu zdavlja Konjic. Zapošljava se u Općoj bolnici Travnik koja je odobrila specijalističko usavršavanje iz pedijatrije. Specijalistički ispit iz pedijatrije položila je 26.02.1991. godine.
1992. godine napustila je Donji Vakuf na početku ratnih dešavanja i sa porodicom vraća se u rodni Konjic. Od 22.06.1992. godine stavlja se na raspolaganje i daje nesebičan doprinos u Ratnoj bolnici Konjic. Od 2009. godine do početka osnivanja doma zdravlja bila je pomoćnika direktora za primarnu zdravstvenu zaštitu J.U. Opšte bolnice Konjic.

Aktivno je učestovovala od 2011 godine do februara 2016 u osnivanju J.U. Doma zdravlja Konjic.

Do februara 2023.godine bila je Direktor J.U. Doma zdravlja Konjic ali je prije svega bila ljekar, pedijatar kojem je pacijent bio na prvom mjestu.
Bila je vijećnik Općinskog vijeća Konjic u dva mandata.
J.U. Dom zdravlja Konjic i sam Konjic je izgubio izvrsnog ljekara i još boljeg čovjeka.
Srčanost, nesebičnost, dobronamjernost su epiteti koji su krasili našu doktoricu. Ostavila je neizbrisiv trag kod svih onih koji su znali prepoznati dobrotu. Privilegija je bila poznavati je, privilegija da baš ona nas liječi.
Koristimo ovu priliku da porodici izrazimo najdublje saučešće i da se zahvalimo za sve ono što je doktorica Jasminka Brkan-Hrvačić pružila ovoj ustanovi i našim pacijentima

Nek’ joj je vječni rahmet, da joj Allah dž.s. podari najljepše mjesto u dženetu, a porodici sabur.

Komemoracija za prim. dr. Jasminku Brkan – Hrvačić će se održati dana 20.04.2023.godine u 08.00.sati u sali Gradskog vijeća Grada Konjica.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close