Obavještenje o vakcinaciji protiv COVID-19 i promjena lokacije Vakcinalnog punkta

 

Prema preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju Federalnog ministarstva zdravstva vezanih za vakcinaciju protiv COVID-19 pozivaju se svi građani kojim je prošlo više od 6 mjeseci od druge doze vakcine protiv COVID-19 da pristupe vakcinaciji sa trećom dozom.

Vakcinacija sa istom vrstom vakcine je standardna praksa, ali je moguća i vakcinacija različitom vrstom vakcine protiv COVID-19.

U FBiH od 01.12.2021.g. nema ASTRAZENECA vakcine na stanju tako da su preporuke da osobe koje su primile 2 doze ASTRAZENECA vakcine kao treću dozu prime Pfizer ili Moderna vakcinu.

Molimo sve građane koji iz nekih razloga nisu pristupili procesu vakcinacije da u interesu svog zdravlja i stvaranja kolektivnog imuniteta se vakcinišu.

Vakcine protiv COVID-19 pružaju visok nivo zaštite od obolijevanja, a ako se u manjem procentu i desi da neko vakcinisan oboli zaštićen je od teških oblika bolesti, hospitalizacije i smrtnih ishoda.

Važno: Vakcinalni punkt od 17. januara 2022. godine premješta se u kontejner ispred zgrade porodične medicine JU Dom zdravlja Konjic.

Vakcinacija će se obavljati svakog četvrtka i petka u terminu od 14:00h do 17:00h.

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close